İSTANBUL / TUZLA - Fatih Sultan Mehmet İlkokulu

1453 İstabul'un Fethi

29 MAYIS 1453 İSTANBUL’UN FETHİNİN 571. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN.

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu’nda farklı kademelerde eğitim gören 30 öğrencinin yer aldığı koro, veliler, öğretmen ve arkadaşlarının karşısında konser verdi. Öğrencilerin koro halinde parçaları seslendirdi. Birçok veli ve öğretmen öğrencilerini görüntülerken, katılımcılar zaman zaman şarkılara eşlik etti.Ve İstanbul’un Fethinin coşkusuyla bayrakları salladılar.
Okul Müdürü Recep KORKMAZ , çocukların akademik eğitiminin yanında sosyalleşmeleri konusunda ciddi bir gayret içerisinde olduklarından ve öğrencilerimize her türlü desteği veren velilerimize de teşekkür ederim, diye konuştu.

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Fatih Sultan Mehmet İlkokulu/İmam Hatip Ortaokulu ‘nde düzenlenen “İstanbul’un Fethinin 571 Yılı “ isimli programımız büyük ilgi gördü.

Okulumuzda görevli farklı branşlardaki 24 öğretmenimiz İstanbul temalı şarkıları koro olarak seslendirdiler. Fatih Sultan Mehmet İlkokulu/İmam Hatip Ortaokulu ‘nde düzenlenen programa katılım oldukça yüksekti. Programda seslendirilen tüm şarkılar ilgi ile izlendi.
Programa Sayın Kaymakamımız Ümit Hüseyin GÜNEY, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Metin ÇANGIR, İlçe Millî Eğitim Şube Müdürümüz Aykut BEŞİROĞLU, Tuzla Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Sinem GÜLENÇ ve ilçemizde farklı okullarda görev yapan okul müdürleri, müdür yardımcıları da katıldılar.

Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mehmet KAPÇİ ve Teknoloji Tasarım Öğretmenimiz Yavuz NALBANT rehberliğinde okulumuz öğrencilerinin hazırlayıp, sunduğu İstanbul´un Fethi´nin 571. yıldönümü etkinlikleri şölene dönüştü.Fetih 1453 her sene farklı çocuklarla farklı gönüllerde tahtlar kurdular.
Fatih Sultan Mehmet, Akşemsettin ve Osmanlı askerlerinin canlandırıldığı istanbul´un Fethi Tiyatrosunda duygulu ve çoşkulu anlar yaşandı. Bizans askerleriyle temsili mücadeleden sonra İstanbul´un fethi gerçekleştirildi. Beğeni ile izlenen oyun büyük alkış aldı.

Yayın: 31.05.2024 - Güncelleme: 31.05.2024 14:23 - Görüntülenme: 77